неділю, 15 березня 2020 р.

Тема: Остаточна обробка виробу 20.03.2020


Тема: Остаточна обробка виробу
Мета:навчальна: ознайомити учнів з видами оздоблення виробів, способами обробки, сформувати навички виконання оздоблювальних елементів;
Розвиваюча: сприяти розвитку просторової уяви, творчого мислення, художніх здібностей, фантазії, розвивати в учнів уміння та навички, необхідні для вирішення нестандартних завдань, що зумовлені змістом уроку, навички самостійного пошуку шляхів з’ясування істини, самостійного здобування нової інформації, заохочувати прагнення до використання знань у практичній діяльності;
Виховна:виховувати художній і естетичний смак, творче ставлення до праці, охайність в роботі, уважність;
Результат пошуку зображень за запитом фото блокнот
Блокнот - дуже важливий елемент самоорганізації, пам'яті та творчості. Адже саме сюди ми записуємо важливі зустрічі і справи, швидкоплинні думки або ж вірші, малюємо і нотуємо найпотаємніші мрії. Блокнот можна назвати цілим світом уяви його власниці. Відповідно, виглядати ця компактна книжечка теж має симпатично.
Дуже незвичайний підхід - вишивка по блокноту. Накресли сітку, шилом зроби дірочки і вишивай на книжечці все що завгодно.
Можеш обклеїти блокнот картами і мріяти про подорожі. Такий блокнот може стати гарним супутником у поїздці, сюди ти зможеш записувати свої тревел-нотатки.
Не забувай про творчість. Будь-який блокнот можна обклеїти світлим папером і намалювати на ньому щось креативне. Наприклад, така книжечка для ідей знадобиться тобі точно.
Ще один оригінальний спосіб - аплікація. Можеш вирізати шматочки обкладинки - і твій записник буде стильним та оригінальним.
Також можна прикрасити різноманітними видами оздоблення.
Тасьма: це особлива декоративна тканина, що випускається у вигляді смуг або стрічокрізної ширини. Тасьма використовується, як правило, для кінцевої обробки вже готових виробів.
Шнури: вироби із кручених ниток: круглі, плоскі, плетені, в'язані, виті. Використовують для оздоблення одягу, головних уборів, для зав'язування та закріплення деталей.
Сутаж: вид плоского шнура для оздоблення і плетіння; складається із двох шнурів із спільним переплетенням та заглибленням посередині для зручності прокладання строчки.
Рулик: це смужка тканини, викроєна по косій, шириною 2 - 2,5 см; прострочена та вивернута за допомогою голки. Використовують для виготовлення петель, ґудзиків і для оздоби ( узори на комірах, кишенях).
Кант: вузька кольорова смужка, оторочка по краю чи шву одягу (викроюється по косій, пришивається до деталі таким чином, щоб кант виступав на 2-3 мм, може протягуватись шнурок). Використовується для оздоблення блузок, плаття, форменого одягу.

Немає коментарів:

Дописати коментар